Lettersnaps week 45

Zo dan! Dat wat echt een superdrukte week. Druk is gelukkig niet persé stressvol, want het was ook een heel leuke week. Al mijn klassen maakten deze week een repetitie, dus ik had véél nakijkwerk. Ik ben zo blij dat het me lukte om bij dat nakijken ook even flink door te werken, het was daardoor snel af. De laatste toetsen die ik op donderdag ging nakijken heb ik voorzien van wat brushlettering, ik hoop maar dat de leerlingen dit kunnen waarderen! Ik was verder druk met lessen voorbereiden en geven, de eerste vier dagen van de week vliegen hierdoor altijd om!

Op vrijdag was het weer tijd om naar Hogeschool Windesheim te gaan! De koffie is daar zo superlekker en goedkoop. Dat maakt het echt veel minder erg om naar het lokaal te lopen. Vandaag ben ik op de helft van het traject. Het gaat erg snel, maar dat maakt het ook echt wel stressvol. Alle opdrachten moeten ook af en het zijn echt heel veel opdrachten. Gelukkig ben ik met mijn opdrachten inmiddels wel over de helft. Mijn bullet journal is echt zo'n life saver als ik me (weer eens) gestrest voel. Ik heb goed overzicht en zie dat het echt heel lekker gaat. 

Zaterdag is hockey tijd! Ik ben (ook nog) coach van het team van mijn dochter. Ze heeft een heel leuk team, met tien super gemotiveerde meiden. Ik geniet er echt van om ze samen te zien spelen en te vechten voor een mooi resultaat. 8-6 gewonnen, het was wel echt een paar momentjes heel erg spannend. Hockeyvelden liggen ook vaak ook heel mooie plekken, ik heb echt genoten van de mooie herfstkleuren onderweg! 

Zaterdag avond is Sint Maarten tijd! Onze kinderen lopen gewoon door tijdens de regen, wat een bikkels! Ik vond het erg leuk dat veel mensen hun huis hadden gedecoreerd met een kaarsje voor het raam of bijvoorbeeld deze toffe pompoen! Ook liepen we langs een huis met allemaal lampionnetjes voor het raam. Ik kwam helemaal happy thuis doordat zoveel mensen moeite hadden gedaan voor dit leuke kinderfeest. Ik denk niet dat wij volgend jaar nog mee hoeven te lopen, onze kinderen worden echt wel groot. Ik heb me nu al voorgenomen om er volgend jaar ook zo'n feestje van te maken! 

Zondagochtend is voor chillen, altijd! Ik kijk wat youtube video's en maak dan een gezonde lunch klaar. Deze salade at ik een tijdje geleden op Windesheim en is supersimpel, maar ZO lekker! De champignons heb ik de avond ervoor al gebakken. Ik doe ze in een schaaltje met wat olijfolie en 1 geperste teen knoflook. De volgende dag kieper ik de inhoud van het schaaltje op een bodem rucola en klaar! Ik maak er een sapje bij in mijn slowjuicer, mijn favoriet is wortel, biet, appel en gember. Ik gebruik voor het eerst winterpeen, daar komt echt heel veel sap uit! Ik eet mijn lunch terwijl ik lees uit mijn boek. Doordeweeks eten wij altijd met elkaar aan tafel, dan kan ik natuurlijk niet lezen. Nu zit ik alleen, wat een fijn momentje! 

En ik studeer de rest van de middag. Ik moet flink wat wiskunde opgave maken wat me enorm frustreert. Ik maak een planning in mijn bullet journal en besluit het deze week rustig aan te doen. Ik heb nog colleges tot half december en ik wil zeker tot die tijd fit blijven. Ik let extreem goed op mijn voeding de laatste weken en ga op tijd naar bed, ik merk dat dit enorm scheelt in mijn energieniveau. Balans is eigenlijk niets voor mij, ik vind flink knallen wel lekker, maar het helpt me enorm om deze weken met studie juist wel te zoeken naar balans. De rest van de zondag chill ik wat. 

Dat was mijn week! De komende week gaat er waarschijnlijk net zo uitzien, werken en studeren. We kijken al uit naar de Sinterklaas tijd, al zal die voor het eerst wat anders dan anders worden. Onze kinderen geloven allebei niet meer in 'het geheim.' We hebben al lootjes getrokken en we zijn druk aan het voorbereiden. De leukste tijd van het jaar als je het mij vraagt, al moet ik even wennen aan deze nieuwe situatie. 

 

Fijne week! 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0