Boeken van 2017

Het is de hoogste tijd voor een jaaroverzicht! Ik kan mijn favs van 2017 onmogelijk in één blogpost proppen, dus ik heb wat categorieën bedacht. Ik beging met mijn favoriet: boeken! 

Ik schrijf alleen over mijn aller, aller-lievelingsboeken. Ik heb sinds ongeveer juni een e-reader én een goodreads account, als je het leuk vind om te connecten, klik dan even hier. Je kunt daar ook zien welke boeken ik heb gelezen. Ik heb bijna mijn doel van 30 boeken in een jaar gehaald, nog één boek te gaan. Ik ben echt geen een boeksnob hoor, ik heb me bijvoorbeeld ook door 'een klein leven' geworsteld,' maar ik vond dat niet zo'n mooi boek. Het frustreerde me vooral. Ik noem dus echt de boeken die ik mooi vind en niet de boeken die interessant staan op mijn blog. 

Ik ben trots op mijn lijstje met favorieten, wellicht haal jij er inspiratie uit! 

Everyday watercolor

Klik hier om te shoppen en meer info

Dit boek stond heel lang op mijn verlanglijstje. Ik was dan ook superblij toen ik het kreeg voor kerst! Het boek laat met mooie stap voor stap tekeningen zien hoe je een mooie illustratie maakt. De kwaliteit van de illustraties is ook enorm mooi, ik kan er wel naar blijven kijken. Het is heel gestructureerd opgezet, met een opdracht per dag en ook een indicatie van hoeveel tijd het je gaat kosten. Voor mij was dat niet nodig geweest, ik heb niet echt een externe prikkel nodig om mijn verf erbij te pakken. Mooi boek, echt een aanrader! 

 

De Alchemist

Klik hier om te shoppen en meer info

Dit boek heeft mij omver geblazen. Sommige stukken las ik letterlijk met open mond. Het verhaal doet er eigenlijk niet toe. Je kunt de beschrijving lezen, maar dan kan het zijn dat het verhaal je niet aanspreekt. De boodschap van dit boek lees je niet in het verhaal. Ik kan het gewoon niet uitleggen. Lees het maar, je zult er geen spijt van krijgen. 

Papegaai vloog over de IJssel

Klik hier om te shoppen en meer info

Ik las dit boek in de zomervakantie (thuis) en heb er enorm van genoten. Allereerst het verhaal: de hoofdpersoon komt asiel aanvragen in Europa, beland in Nederland en krijgt een huis toegewezen in Zalk. Voor mij klonk dat als comedy, maar het boek was echt wel serieus. Het was ook erg leerzaam voor me. Kader Abdolah heeft veel geschreven vanuit het perspectief van de asielzoekers. Ik heb veel respect voor de manier waarop hij dat gedaan heeft. Extra leuk is dat het verhaal zich afspeelt rondom Zwolle. Ik ging af en toe echt even op de fiets naar de IJssel om de omgeving te bekijken en het verhaal te voelen op de locatie. Ook als je niet vlakbij Zwolle woont is dit echt een tof boek! 

Wees onzichtbaar

Klik hier om te shoppen of meer info

Dit boek kwam in mei uit en toen heb ik het meteen gelezen. Het is een boek over een jongetje dat opgroeit in de Bijlmer. Wederom ontzettend leerzaam. Het is echt een heel mooi verhaal, check de recensies maar eens op bol.com. Dit boek was zo aangrijpend dat ik erover ging dromen en het soms moeilijk vond om me bij een bepaalde plot twist neer te leggen. De jongen groeit helemaal op tot volwassene in dit boek en ook de ouders veranderd heel erg. Nogmaals, super aangrijpend. 5 sterren voor dit boek! 

Ginny Moon

Klik hier om te shoppen of meer info

Tijd voor iets luchtigs? Ginny Moon is niet persé een luchtiger boek, maar de toon is zalig. Ik heb Ginny Moon in het Engels gelezen, omdat dit moest voor mijn opleiding. Ik las het op het strand in Italië en hoewel ik erg moest wennen aan lezen in het Engels, ik las het in een dag uit. Wat een bijzonder verhaal. Het is een YA boek, maar niet zo'n geval van 'tiener wordt verliefd en ze maken samen iets verschrikkelijks mee.' Zeker niet! De hoofdpersoon is autistisch en is behoorlijk getraumatiseerd door haar moeder. Wederom, 5 sterren. 

Eilandgasten

Klik hier om te shoppen of meer info

Eilandgasten las ik ook op het strand in Italië. In totaal las ik daar 5 of 6 boeken, maar niet elk boek heeft dit lijstje gehaald natuurlijk! Dit boek vond ik bijzonder. Het speelt zich af op Vlieland, gasten bezoeken steeds een vakantiehuis; Duinroos. Veel gasten komen de jaren erna weer terug. Het is klein, verhalend, luchtig (maar ook weer niet). Er zitten flink wat verhaallijnen in dit boek en ook aardig wat personages. Aan sommige lijnen en personen raakte ik echt gehecht en ik was dan blij als ze weer terugkwamen in het boek. Het einde is natuurlijk hartstikke open, waardoor ik niet meteen aan een nieuw boek kon beginnen. Ik las het boek via de bieb, dus als je lid bent kun je dit e-book gratis lezen! Echt een heel fijn en goed boek. 

Talking as fast as I can

Klik hier om te shoppen of meer info

Waar andere mensen bibliografieën lezen over sporters, wist ik bij dit boek meteen dat ik het wilde lezen. Ik houd het aller-allermeest van Gilmore Girls. Niet Friends of Sex in the City, maar Gilmore Girls. Ik heb ook intens genoten van 'a year in the life...' In dit boek vertelt Lauren Graham over het opnemen van de zeven seizoenen Gilmore Girls, maar ook over a year in the life. Ze vertelt ook over films die ze gemaakt heeft en over een andere serie: parenthood. Die wil ik nu ook graag zien. Ik heb veel uit dit boek gehaald over soms flink doorzetten om te doen wat je echt wil doen, maar ook over het vertrouwen op creativiteit. Helaas is het boek nog niet in het Nederlands vertaald. Ik ben inmiddels wel gewend aan boeken lezen in het Engels. Niet dat ik daarover op wil scheppen hoor, ik ben echt niet zo'n persoon die zegt dat je het boek in de originele taal moet lezen omdat 'het zo bedoelt is.' 

 

In 2018 ga ik wederom proberen 30 boeken te lezen. Ik vind een boek per week iets te heftig. Ik wil ook graag wat dikkere boeken lezen en dan is een week voor mij te kort. Boeken die op mijn lijstje staan zijn: 

- Alles wat we hebben (Griet op de Beeck)

- De acht bergen ((Paolo Cognetti)

- Ooit, misschien (Lauren Graham, again ja ik ben echt fan)

 

Ik ben benieuwd welke boeken op jouw lijstje staan om te gaan lezen! 

 

De linkjes in deze blogpost zijn affiliate links, ik krijg een kleine bijdrage als jij iets koopt via mijn link. Bedankt voor je steun! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0