Films & series van 2017

Tijd voor lijstje 2! Hier lees je mijn favoriete boeken van 2017. Films en series kijken vind ik ook heerlijk. Ook in dit lijstje zijn mijn favorieten niet persé de films die interessant staan, mijn beelden waar ik oprecht van genoten heb. Soms maakten ze een verschil op de lange termijn, soms was het gewoon lekker om afleveringen flink te bingen. Ik probeer mijn kijk gedrag een beetje te beperken, maar tijdens mijn studie was het soms heerlijk om even los te gaan, als ik bijvoorbeeld net een grote opdracht had ingeleverd. Mijn favorieten van 2017 zijn niet uitgekomen in 2017, ik heb ze gekeken in 2017. De volgorde is willekeurig, ik zou geen ultieme favoriet kunnen kiezen. 

Coco

Klik hier voor meer info

Deze film zag ik een paar dagen geleden, hij draait ook nog in de bios. Dit is de allermooiste Disney film die ik ooit zag (en ik zag ze allemaal, ik heb twee kinderen...). Ik was helemaal ondersteboven van de beelden. 'wie bedenkt dit?' dacht ik de hele tijd tijdens het kijken, zoveel respect voor het team dat aan deze film heeft gewerkt. Het verhaal is.... Het blies me omver. Letterlijk. Er is één moment in de film waarbij je gewoon weet en voelt dat iedereen moet huilen. Dit is een prachtige en hoopgevende film. En een film op doek is zoveel mooier dan thuis, dus als je kerstvakantie hebt.... 

Geen reclame hoor, ik ben gewoon groot bioscoop fan! 

Lion

Klik hier voor meer info

Net zo omverblazend als Coco is de film Lion. Dit is geen kinderfilm. De film is echt waanzinnig. Het speelt zich af in India en is prachtig gefilmd. Het kind dat deze rol speelt is su-per talentvol. Het gaat over een jongetje dat per ongeluk in slaap valt in een trein en letterlijk duizenden kilometers verderop uit de trein komt. In India is het natuurlijk heel lastig om een verloren kind terug te vinden als je zelf heel arm bent. Ik had de hele tijd het gevoel dat ik een documentaire aan het kijken was in plaats van een film. Ook hier was het even flink slikken, of gewoon huilen, wat je wil. 

Minimalism

Klik hier voor meer info

Deze docu staat op Netflix! Ik wilde deze film al een hele tijd zien, zo fijn dat je 'm nu kunt streamen. Deze docu gaat over minimalisme. Beetje vreemd misschien voor een persoon met honderden stiften en pennen, ik snap dat je dat denkt. Ik ben ook geen minimalist hoor. Het idee spreekt me wel erg aan. Ik heb bijvoorbeeld niet zoveel kleding. Als mijn man dit lees trekt hij zijn wenkbrauwen op, maar echt. Vergeleken bij sommige andere vrouwen heb ik niet zoveel kleding. Wij wonen niet in een groot huis en dat is een beetje bewust. Wij vinden ons huis prima en het maakt dat we soms andere keuzes kunnen maken, omdat we niet een torenhoge hypotheek hebben die we moeten betalen. Dat is ook waar het minimalisme over gaat. Voor mij een life-changer en nu ik dit zo typ denk ik dat ik de docu opnieuw ga bekijken. 

Soof, een nieuw begin

Klik hier voor meer info

Ik heb beide films natuurlijk allang gezien en Soof de serie was de reden dat ik Videoland een kans gaf. Je krijgt twee weken gratis Videoland en als je alleen Soof wilt kijken dan is dat genoeg tijd. De serie is zó leuk! De acteurs zijn goed. De uitspraken van de zoons van Soof vond ik best herkenbaar, aangezien mijn dochter ook bijna een tiener is en haar moeder soms behoorlijk gênant vindt. Ook Dan Karaty komt weer terug (YAY!). Het leuke aan de serie VS de films is dat er echt veel gebeurd. Maar dan ook echt VEEL. Ik heb er intens van genoten! 

Younger

Klik hier voor meer info

Weer een videoland serie, toen ik klaar was met de opdrachten van mijn studie heb ik deze serie enorm gebinged. De hoofdpersoon is 40, maar komt na het opvoeden van haar kind nergens meer aan de bak. Een vriendin doet de suggestie dat ze doet alsof ze 26 is en jawel, ze krijgt een baan. Ik vond sommige dingen super herkenbaar, hoewel ik nog lang geen 40 ben (ok, dat duurt niet intens lang meer). En nog een grote plus: Hillary Duff heeft een grote rol in deze serie. Je komt er door mijn lijstjes misschien achter dat ik soms een heel slechte smaak heb, true. No shame! Ik vond dit een heerlijke serie. De afleveringen zijn zo'n 20 minuten, lekker kort! 

The 100

Klik hier voor meer info

The 100 is een post-apocalyptische serie en dat is dus helemaal mijn ding. I love it. Ook boeken van dit genre lees ik heel graag ('weerwater' en 'alles wat er was' zijn mijn favorieten!) Ik kwam er helaas veel te laat achter dat deze serie op een boek is gebaseerd, dat had ik natuurlijk liever eerst gelezen. De serie staat op Netflix en kijkt echt heel lekker weg. Het is wel een beetje een jongerenserie, het boek staat bij onze boekwinkel ook op de YA plank. Neemt niet weg dat het echt een lekkere serie is met goede verhaallijnen. Zeker de eerste twee seizoenen zijn sterk, daarna wordt het wel wat minder. 

The good place

Girlboss

Klik hier voor meer info

De meningen over girlboss zijn flink verdeeld, sommigen haten het (Of haten Sophia, de hoofdpersoon) en anderen zijn er dol op. Ik vond deze serie absoluut inspirerend. Sophia is niet aardig tegen de mensen om haar heen, dat gedrag is voor mijn echt geen voorbeeld hoor. Maar ze ziet wel kansen en werkt keihard om haar dromen waar te maken. Ik vond de serie ook mooi gemaakt, de locaties en spullen waren echt goed gekozen. Ik houd van goede details. Ik vond het echt een vermakelijke serie om te kijken, maar ik hoef niet persé de hoofdpersoon leuk te vinden om van een serie te genieten. 

 

Ik ben benieuwd wat jouw favo serie of film van 2017 was! 

Commentaar schrijven

Commentaren: 0