· 

Bullet journal: weekoverzicht maken

Ik heb mijn bullet journal (bujo) al een tijdje en in het begin gebruikte ik mijn boekje vooral voor mijn studieplanning. Ik heb een agenda op mijn telefoon, dus ik gebruik mijn bujo niet als agenda. Toen mijn studie afgerond was bleef dat boekje een beetje liggen. Wat moest ik er nog mee? Ik ging een aantal bujo accounts volgen op instagram en ik keek video's op youtube. Ik zag mensen dingen tekenen en schilderen en dat in hun boekje plakken! Er gingen ineens heel veel creatieve laatjes in mijn hoofd open, ik had me nooit gerealiseerd dat ik dat ook kon gaan doen! 

 

Ik vind het wel lekker om mijn week een beetje voor te bereiden, om in te schatten wat voor soort week ik ga krijgen. Is het heel druk en waar heb ik tijd voor? Wat wil ik deze week bereiken? Terwijl ik een beetje met mijn boekje pruts krijg ik daar goed overzicht over, eigenlijk net als toen ik mijn studieplanningen maakte. Heerlijk om te doen! Ik laat je stap voor stap zien hoe ik deze pagina's heb gemaakt. 

Stap 1

Ik schrijf een motiverende quote voor mezelf met mijn kalligrafiepen en bleed proof white inkt op een stukje kraft papier. Ik scheur het papier en plak het met pritt stift in mijn bujo. Ik plak er nog wat washi tape naast ter decoratie. 

Stap 2

Ik scheur wat stukjes kraft cadeaupapier en schuif wat met de foto's die ik wil opplakken tot ik tevreden ben over het resultaat. Ik plak ze in mijn bujo met pritt stift. 

Stap 3

Ik plak mijn foto's in. De foto's heb ik op gewoon papier met een gewone printer uitgeprint. Over de foto's plak ik nog wat washi tape (de zwart/witte washi is van de hema). Ook gebruik ik mijn mint groene tombow dual brush in de hoekjes en dat vervaag ik met water en een penseel. 

Stap 4

Ik schrijf de maand en het weeknummer op en de dagen. Het laatste stukje onder de quote verdeel ik in tweeën met een washi tape. Ik schrijf de dagen met een micron fineliner 08. Ik geef de naam van de maand wat extra body door de lijnen naar beneden wat extra aan te zetten. 

Stap 5

Ik vul in wat ik wil invullen. Het wordt een rustige week. Op donderdag wil ik zwemmen en op zaterdag speelt mijn dochter een hockey wedstrijd. Mijn werkzaamheden staan al in mijn digitale agenda, dus die laat ik achterwege. Ik gebruik dit weekoverzicht vooral voor de invulling van mijn vrije tijd. Ook wil ik gaan bijhouden hoeveel stappen ik zet. De 5.530 van maandag vind ik veel te weinig, maar 10 verdiepingen is wel weer aardig. Ik hoop de andere dagen heel wat meer stappen te zetten. Ik zou bijvoorbeeld ook bij kunnen houden hoeveel bladzijdes ik lees of hoeveel volgers ik heb op mijn social media kanalen, maar daar focus ik me niet op, dus ik laat dat achterwege. 

 

Ik hoop dat je hiermee een beeld hebt van hoe je een week overzicht kunt maken in een bujo. Bedenk vooral dat jij bepaalt hoe je het inricht en dat er geen regels zijn die je aan moet houden. Mijn boekje is niet bepaald een prachtig boekje, er zijn heel wat lelijke pagina's. Je ziet dat ik links twee tabjes heb gemaakt, dit zijn pagina's waar ik wel tevreden over ben. Ik zie het gewoon als project, ik oefen met wat ik leuk vind en een volgend boekje zal wellicht mooier worden. 

 

Ik hoop dat ik jou hiermee geïnspireerd heb! Je kunt bij de Action voor een paar euro al een bujo kopen, of je gebruikt een simpel schrijftje! Gebruik vooral wat je hebt en probeer wat dingetjes uit. Ik kan het je van harte aanraden! 

Reactie schrijven

Commentaren: 0